Duik in het verleden

Stam 78 is nu toegevoegd aan het Ledenweb (alleen toegankelijk voor leden van de Naamvereniging Hollander). Het betreft de parenteel van Harm Harmens Hollander. Harm is geboren omstreeks 1633 te Beerta in de provincie Groningen en getrouwd geweest met Wipke Hendriks. Later is Harm hertrouwd met Teelke Jans uit Nieuw Beerta. Nieuwsgierig naar de nakomelingen van Harm en Teelke? Ga naar het Ledenweb!

Gepubliceerd: 22 april 2017
Hits: 600

In nieuwsbrief 57 van februari 2017 stond al een lijst van opvarenden bij de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) met de achternaam Hollander. De namen van deze opvarenden en een aantal aanvullende gegevens zijn in te zien op de website http://www.gahetna.nl van het Nationaal Archief. Naast deze gegevens is ook de bron in de vorm van een scan in te zien, zoals hieronder een pagina in het soldijboek betreffende Willem Hollander uit Rotterdam. Willem is van 15 december 1719 tot (medio) 1724 (o.a.) als jongmatroos in dienst van de VOC geweest. Hij is teruggekeerd naar Nederland en afgemonsterd. Dit in tegenstelling tot vele andere opvarenden van VOC-schepen die op zee of in verre oorden het leven lieten.

Willem Hollander uit Rotterdam
Pagina uit soldijboek betreffende Willem Hollander uit Rotterdam

Gepubliceerd: 08 maart 2017
Hits: 668

Op 28 februari 2017 is er weer een nieuwe nieuwsbrief van de Naamvereniging Hollander uitgekomen.

In dit nummer vindt u onder andere de volgende onderwerpen:
- Van de bestuurstafel
- Overleden
- Marco Hollander, landschapsfotograaf
- Dirck Pieters Hollander, predikant
- Durk Hollander (1869 - 1950)
- Hollander’s Nieuwe
- Opvarenden VOC
- Rob Hollander, Genemuiden
- De Lichtmis

Leden van de Naamvereniging Hollander krijgen de nieuwsbrief, afhankelijk van het soort lidmaatschap, toegezonden per e-mail dan wel de reguliere post.

Gepubliceerd: 28 februari 2017
Hits: 699